Selecteer een pagina

Er is heel veel nuttig informatie over het DV video formaat terug te vinden op Internet. Op deze pagina staan zo bondig mogelijk enkele nuttige weetjes en tips verzameld. Aarzel niet om een reactie te plaatsen met bijkomende nuttige info!

AVI DV kan vrij eenvoudig van een MiniDV tape recorder overgebracht worden naar de computer door gebruik te maken van een Firewire kabel en video capture software. Koppel de kabel op de IEEE1394 interface van de camera en computer, start de software op en de rest wijst zich in principe vanzelf uit.

Standaard DV maakt gebruik van 25 Mbit compressie snelheid rate. Een volle MiniDV tape (ongeveer 60 minuten video) zal daardoor leiden tot een bestand van 13 GB (nl. 25 Megabit / 8 bits_per_Byte x 60 seconden x 60 minuten / 1024 MegaByte_per_GigaByte¬¨¬®‚Äö?тĆ ~ 11 GB voor video en 2 GB voor audio).

Een DV bestand bevat 720×576 (PAL) video met een frame snelheid van 25 fps, of 720×480 (NTSC) video met een frame snelheid van 29.97 fps.

Het DV formaat gebruikt “lower fields first interlacing”. Het is belangrijk om dit ook in te stellen bij het renderen van DV video materiaal na bewerking.